Little Things 74 : Keseronokan Kecil


Antara yang seronok ,

  1. Jumpa duit terselit di poket belakang seluar.
  2. Nampak orang nak minum guna straw tanpa tengok, tapi mulut tak sampai2 nak tangkap straw.
  3. Tengok gambar chantik di tumblr.
  4. Hari ais-krim.
  5. Jalan-jalan tengok buku.
  6. Naik bumper car beramai-ramai.
  7. Bila makan popcorn caramel dalam wayang, dapat yg berat sebab caramel dia lebih.
  8. Persoalan-persoalan hidup dan variasi jawapan.
  9. Perjalanan jauh yang sunyi.
  10. Bila dengar suara Ahmad Dhani. Phew. 
  11. Sentuh benda bertekstur guna hujung jari contohnya lumut dan pokok dan batu.
  12. Hulur tangan kat budak kecil bawah umur dan dia sambut minta dukung.
  13. Sebutan yang bunyinya pelik.
  14. Nampak buku Shaun Tan di mana-mana kedai sekalipun.
  15. Berbisik dengan alam.
  16. Perbualan mengenai buku dan penulis.
  17. Jumpa orang yang ada taste lagu yang sama.
  18. Panjat bunkbed belah atas dan teroka peta dunia.
  19. Nampak orang kutip sampah tanpa sebab.
  20. Bangun tidur nampak muka Awan.
Anda ?
18 comments on "Little Things 74 : Keseronokan Kecil"
  1. lunch time when i'm alone in the office, reading or drawing

    ReplyDelete
  2. kadang2 x sangka benda itu semua menarikkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann..
      Tulah, kalau fikir2 dengan teliti, baru boleh hargai benda2 kecik.

      Delete
  3. satu bumper car naik ramai2 ke???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak laah.
      Masing2 bawak la kete sendirii :p

      Delete
  4. Bila mengaji Al-Qur'an & sampai kat ayat yang kita hafal/familiar. Macam terjumpa kawan lama. :')

    ReplyDelete
  5. Minum coffee latte yang ada buih atau yang sejuk then ada cream dan caramel bubuh atas nya. ummm....rasa berjalan di atas awangan. hehe...tapi kan kita pun suka tau jumpa duit terselit dekat poket suar o dekat dalam beg. hihi

    ReplyDelete
  6. i) bila students tanya soalan.
    ii) bila students voice out opinions masing-masing
    iii) bila students pandang n cakap "thank you, miss"
    iv) bila students yang senyap mula bercakap
    v) bila students tanya pasal anime
    vi) bila students tau main red alert command & conquer


    v) bila azreenchan salah eja "kesOronokan" =DDD

    ReplyDelete
  7. kdg2 kita tak sedar pown kan semua tu mnarik.. tp bila dipikir2, ada something yg lain.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann, bila dah biasa sgt, kita dah tak perasan..

      Delete
  8. I always amazed on how you see things sebenarnya. As for me, KESERONOKAN kecil

    1) Bila tengok orang berlari-lari kejar bas and she/he managed to make it. (Dari jauh bersorak so that she/he will made it).
    2) Having my favorite dessert. Apa cara pun nk juga before i end the day.
    3) Listening to my fav song over and over again. Kadang tak sedar i only have that song in my playlist.
    4) Browsing through book store and found our childhood book - Enid Blyton, The Hardy Boys. It make me smile.
    5) When my subcontractors called (via phone) / came over to office - asking for Tara, Fara, Sara, Lara. Oh shoot! Nak marah pun tak boleh. Gelak REDHA je lar.
    6) And many more.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeah, nama Zara a bit special kan :p

      You eat dessert everyday? Best nyaa :D
      I love the 4th one too, reminiscing the past.

      Delete
  9. bila tahu azreen chan tau macam-macam tentang lintah *_*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aha, Fiey nak tahu pasal apa lagi, biar sy bagi explanation ! :D

      Delete