Video : How to Start Doodling


Hello,

Haven't post any videos for ages.
Here I'm sharing with you some basic things before I start doodling :



*

Back to basic!
Doodling is simple, and what materials you use is not so important.
:)


7 comments on "Video : How to Start Doodling"
  1. salam, ini Anon lg...

    tq sbb post video ni.
    tp nk tanye lg, psl nk lukis kat atas topi (trucker cap).

    dakwat marker tu nnt x kembang ke slps lukis? kembang kene peluh atau hujan?

    marker permanent brand ape ye?

    boleh detail lg x?

    tq

    ReplyDelete
  2. Ah,

    Perlu buat several layers of acrylic/fabric paint. paint, kering, paint, kering, paint, kering. Nanti dia keras & tebal sikit, tak kembang dakwat.

    Marker elakkan guna sharpie. Cari permanent marker. Brand tak berapa kisah, try and error kot.

    Lepas da siap, perlu spray dgn clear acrylic spray, Beberapa kali, supaya tahan kena air. Tp jgn celup dlm air pula utk uji.. >.<

    :)

    ReplyDelete
  3. Hi! I adore your doodles!
    Nak tanya, mana boleh jumpa faber castell punya marker yang azreenchan pakai tu? Where did you bought yours? Sebab I've been surveying 3 stores and so far jumpa tp jumpa warna hijau je :|

    ReplyDelete
  4. Cik Nat,

    Boleh view available stationaries utk doodle di sini :
    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.342146462483356.83847.106616876036317&type=1

    Sy boleh tolong belikan jika mahu.

    :)

    ReplyDelete
  5. salam azreen tunjuk la macamana awak mendoodle...

    ReplyDelete
  6. hmm, lepas dah draw tu, kena sapu apa2 layer of anything ke?

    ReplyDelete
  7. DySha.Pink : Ada beberapa video doodle sy di youtube :)
    http://www.youtube.com/watch?v=fjtiVirfG58
    http://www.youtube.com/watch?v=b5GCNXUIeFk

    Anon : Tak perlu sapu. Spray guna clear acrylic pun cukup saja :)

    ReplyDelete